سوالات متداول در مورد گیربکس CVT

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

گیربکس CVT چیست؟

CVT مخفف گیربکس متغیر پیوسته است. بنابراین، از نظر فنی، گیربکس CVT اضافی است، اگرچه بسیاری از مردم از این عبارت استفاده می کنند. CVT ها به این دلیل نامگذاری شده اند که به طور یکپارچه بین دنده ها جابجا می شوند. به جای مراحل دنده واقعی، CVT اجازه می دهد تا تغییرات مداوم در داخل موتور وجود داشته باشد. راننده معمولاً حتی متوجه انتقال بین دنده ها نمی شود.

CVT ها تغییرات نسبتا جدیدی در گیربکس اتوماتیک هستند و راندمان سوخت بهتری را ارائه می دهند. بسیاری از خودروهای مدرن اکنون به CVT مجهز هستند. با CVT، می‌توانید از تجربه رانندگی نرم‌تری لذت ببرید زیرا فرآیند تعویض دنده بهینه را ارائه می‌دهند. آنها قدرت را به طور موثرتری مصرف می کنند، زیرا موتور را قادر می سازند تا بدون توجه به سرعت حرکت ماشین، با قدرت بهینه کار کند.

به طور کلی، سه نوع مختلف گیربکس وجود دارد. حتی اگر اطلاعات زیادی در مورد نحوه عملکرد گیربکس ندارید، احتمالاً نام دنده دستی و اتوماتیک را شنیده اید. CVT از نوع گیربکس های نوع جدید می باشند. گاهی اوقات از آن به عنوان گیربکس بدون دنده یاد می شود و یک نوع دنده اتوماتیک است.

CVT مخفف چیست؟

که اصطلاحا CVT مخفف گیربکس متغیر پیوسته است.

مزایای گیربکس CVT

بسته به وسیله نقلیه و راننده، یک گیربکس CVT می تواند تجربه رانندگی نرم تری را در مقایسه با یک گیربکس اتوماتیک دو کلاچه ارائه دهد. 

به گفته، یکی از مهمترین مزایای داشتن CVT این است که آنها اغلب نسبت به یک گیربکس  اتوماتیک معمولی مصرف سوخت کمتری دارند اما این بسته به حالت رانندگی شما داشته و نسبت به گیربکس های دو کلاچه مصرف بیش تری دارند. گیربکس های cvt حرفه ای را می توانید در خودروهای فولکس واگون مثل تیگوان در ایران ببینید. 

CVT چگونه کار می کند؟

برای اینکه ببینید یک CVT چگونه کار می کند،باید فرق گیربکس cvt و گیربکس های دگر را بدانید.گیربکس اتوماتیک نیز دارای تعدادی دنده تنظیم شده است، اما از یک سیستم هیدرولیک استفاده می کند که به فشار ایجاد شده توسط شرایط پاسخ می دهد تا دنده مورد نیاز را بدون هیچ ورودی از راننده تعیین کند.

گیربکس CVT شبیه به سایر گیربکس های اتوماتیک است، اما شباهت ها در اینجا به پایان می رسد. گیربکس CVT در واقع هیچ دنده ای ندارد. در عوض دارای دو بلبرینگ است. یک بلبرینگ به موتور و دیگری به چرخ ها متصل می شود. یک تسمه انعطاف پذیر دو جزء را به هم متصل می کند .

پهنای قرقره ها بسته به میزان نیروی مورد نیاز خودرو تغییر می کند. وقتی یک قرقره بزرگتر می شود، دیگری کوچکتر می شود. از آنجایی که نه قرقره ها و نه تسمه ثابت نیستند، می توانند تعداد بی نهایت نسبت دنده را ارائه دهند، بر خلاف سایر گیربکس اتوماتیک که تعداد دنده های تعیین شده ای دارد.

همه گیربکس هایCVT یکسان ساخته نمی شوند. متداول ترین نوع آن بر پایه قرقره است، اما برخی از انواع دیگر عبارتند از  که از دیسک های چرخان همراه با غلتک های قدرتی برای تولید همان نتیجه قرقره ها استفاده می کند. CVT هیدرو استاتیک از پمپ هایی برای کنترل جریان سیال استفاده می کند که سپس یک حرکت چرخشی ایجاد می کند.

بین گیربکس CVT و اتوماتیک کدام یک بهتر است؟

یکی از مزایای CVT توانایی آن در تغییر مداوم نسبت دنده آن است. این بدان معنی است که صرف نظر از سرعت موتور آن، همیشه در اوج راندمان خود عمل می کند. در نتیجه،گیربکس های CVT اغلب مصرف سوخت بهتری را ارائه می دهند، به خصوص در هنگام رانندگی در شهر.

که اکثر خودروهای مجهز به CVT نسبت به خودروهای مشابه با اتوماتیک معمولی، سواری نرم تری دارند. این به این دلیل است که انتقال هرگز تغییر نمی کند. هنگامی که خودرو به نیروی اضافی نیاز دارد، هیچ تغییر ناگهانی دنده وجود ندارد .

گیربکس CVT سبک تر از اتوماتیک قدیمی است و با عملکرد نرم تر، به بهبود راندمان سوخت خودروهایی که مجهز به CVT هستند کمک می کند.

به دلیل فقدان دنده، خودروهای CVT راحت تر می توانند نسبت گشتاور ایده آل را پیدا کنند و حفظ کنند. زمان برخاستن از چراغ توقف آسان‌تر و بالا رفتن از زمین‌های دشوار آسان‌تر است، زیرا گیربکس متغیر به آن اجازه می‌دهد در دنده مناسب کار کند و در آنجا بماند.

معایب گیربکس CVT

در حالی که عدم افزایش و کاهش دنده یکی از مزیت های گیربکس CVT در نظر گرفته می شود، برخی از رانندگان حس حرکت وسیله نقلیه در نقاط تعویض دنده را از دست می دهند. اگر تجربه رانندگی اسپرت‌تری را ترجیح می‌دهید، نداشتن دنده‌های ثابت باعث می‌شود که سواری با جذابیت کم تری را تجربه کنید.

شکایت دیگری که رانندگان نسبت به CVT دارند ، صدای بلندی است که در هنگام شتاب گیری رخ می دهد. این اتفاق می‌افتد زیرا CVT موتور را مجبور می‌کند تا با افزایش سرعت، دائماً دور در دقیقه بالا بچرخد. همانطور که مهندس خودرو توضیح می دهد، عموم مردم به دلیل تفاوت در درک نویز از گیربکس مکانیکی یا اتوماتیک پله ای، استقبال کمتری از CVT داشته اند.

تعمیر یا تعویض CVT در مقایسه با سایر گیربکس های اتوماتیک معمولی ممکن است گران تر باشد.

برخی از مشکلات رایجی که مالکان با آن مواجه می شوند عبارتند از گرم شدن بیش از حد، سر خوردن و از دست دادن ناگهانی شتاب. لرزیدن نیز یک مشکل رایج است.

از آنجایی که CVT ها برای کارکردن به تسمه ها بستگی دارند، اگر این تسمه ها از کشش بیش از حد یا سایش بیش از حد برخوردار شوند، گیربکس ماشین شما به طور کامل از کار می افتد.

 عیب های رایج گیربکس cvt 

  • در هنگام شتاب گیری هیچ احساس ارتباطی بین پدال گاز و موتور وجود ندارند و به شما حس تعویض دنده القا نمی شود.
  • محدودیت هایی برای موتورهایی که می توانند با CVT کار کنند از نظر قدرت و اندازه وجود دارد.
  • گسربکس های cvt به اندازه گیربکس های معمولی دوام نمی آورند.
  • تعمیرات گیربکس cvt گران قیمت می باشد. . حتی تعمیر و نگهداری اولیه اغلب باید توسط یک مکانیک آموزش دیده انجام شود.

مزایای گیربکس اتوماتیک

در حالی که داشتن یک CVT مزایایی دارد، گیربکس های اتوماتیک دو کلاچه نیز مزایایی دارند.

  • گیربکس های دو کلاچه احساس ارتباط بیشتری بین موتور و سرعت وسیله نقلیه دارند.
  • راننده با افزایش و کاهش دنده واقعی حس کنترل بهتری دارد.
  • گیربکس های اتوماتیک هزینه کمتری برای نگهداری دارند.
  • آنها تجربه رانندگی جذاب تری را ارائه می دهند.

معایب سایر گیربکس های اتوماتیک

همانند یک  گیربکس CVT، یک گیربکس اتوماتیک نیز دارای معایبی است.

برخی از معایب گیربکس های دو کلاچه وگیربکس های قدیمی

  • این مدل از گیربکس ها نسبت به گیربکس CVT مصرف سوخت کمتری دارند.
  • گیربکس های اتومات آلایندگی بیشتری تولید می کنند.
  • رانندگان باید هنگام بالا رفتن از تپه ها به دنبال چرخ دنده باشند.

تعمیر گیربکس CVT

شاید تعمیری که منحصر به CVT است، در واقع تعمیر نباشد. صدای CVT مانند سایر گیربکس ها نیست. آنها معمولاً پر سر و صداتر هستند زیرا در هنگام شتاب گیری صدای زیادی را در موتور ایجاد می کنند زیرا موتور را مجبور می کنند در دورهای بالا و ثابت در دقیقه کار کند در حالی که خودرو به سرعت می رسد.

سایر

عمر گیربکس CVT طولانی بوده است. و همچنین این عمر بسته به میزان نگهداری شما از وسیله نقلیه و همچنین گیربکس شما دارد . 

روغن گیربکس را باید در 70 هطارکیلومتر تعویض نمایید. توجه داشته باشید که تعویض نادرست روغن گیربکس باعث آسیب جدی به قطعات گیربکس شود. 

گیربکس cvt و گیربکس دو کلاچه هر دو مزایا و معایبی دارند. گیربکس های دو کلاچه دارای طول عمر بیش تری نسبت به گیربکس CVT هستند. اما گیربکس های دو کلاچه رانندگی با حس بهتری را با صدای موتور کم تری به شما ارائه می دهند. 

گیربکس CVT برای خودروهای با موتور ضعیف مناسب نبوده و موجب فشار بیش از حد به گیربکس می شود. برای خودروهای با موتور حجم کم و توان پایین سایر گیربکس ها مثل دو کلاچه تر یا خشک به نسبت این گیربکس ارجهیت دارند.